E-book: Ik wil superblije & gezonde cavia’s

We willen niets liever dan cavia’s die superblij, gelukkig en gezond zijn.

Daar heb jij als caviabaasje veel invloed op. Maar dan moet je wel maar net weten hoe of wat. En daar gaat het nog vaak mis, want veel mensen krijgen verkeerde adviezen van bijv. dierenwinkelmedewerkers of websites met niet kloppende informatie.

Het gaat mij echt aan het hart dat er nog altijd veel cavia’s ongelukkig zijn en onnodig vroeg overlijden door verkeerde verzorging. En de reden daarvoor is meestal niet eens onwil, want caviabaasjes willen allemaal het beste voor hun cavia’s. De simpele reden is onwetendheid. Je moet bijvoorbeeld maar net weten dat cavia’s met zijn tweeën (of meer) horen en niet alleen.

Daarom heb ik een e-book gemaakt speciaal voor beginnende caviabaasjes. Zodat jij je cavia’s de beste basis kunt geven om gelukkig te zijn en niet meer hoeft te twijfelen of je het wel goed doet.

Wanneer is dit voor jou een must-have?

 • Als je overweegt cavia’s in huis te halen
 • Als je net cavia’s hebt
 • Als je al wat langer cavia’s hebt, maar twijfelt of je ze goed verzorgt en wel wat zekerheid kunt gebruiken

Wanneer is dit minder interessant voor jou?

 • Als je al veel kennis hebt en het gevoel hebt dat je cavia’s gelukkig zijn.
 • Als je diep op materie in wilt gaan. Ik ga bijvoorbeeld niet diep in op ziekteherkenning (wel de basis) gezien ik geen dierenarts ben.
 • Als je meer wilt leren over fokken; daar ga ik niet op in (wel op het voorkomen van nestjes)

Pre-order nu en krijg € 5 korting

Het e-book komt begin maart 2019 uit. Momenteel wordt hard aan het e-book gewerkt. Eind januari volg ik eerst nog een cavia-cursus, om mijn kennis te dubbelchecken en deze kennis met jullie te kunnen delen in het e-book. Maar als jij vóór 24 februari bestelt, krijg je € 5 korting en kost hij nog maar € 9,95. Daarna wordt de prijs voor iedereen € 14,95. Profiteer dus van de voorpret!

 • Een echte must-have voor beginnende caviabaasjes
 • Alle info wordt nagekeken door een caviakundige dierenarts
 • Mooi visueel vormgegeven met veel foto’s. Geen saaie lappen tekst. Leest lekker weg en is geschikt voor jong & oud.
 • Je ontvangt een PDF die perfect te lezen is op je telefoon; geen e-reader nodig
 • Geschreven met jarenlange ervaring & onderzoek + gevolgde cavia-cursus bij Bernice Muntz
 • Niet meer eindeloos Googlen en twijfelen aan betrouwbaarheid; alles bij elkaar in één PDF
 • Alles dat je moet weten om jouw cavia’s superblij & gezond te houden

Pre-order het e-book

Gebruik de code ‘preorder’ zodat er € 5 korting van onderstaande prijs af gaat.

Vraag & antwoord

Dat kan natuurlijk niet. Een cavia kan altijd ziek worden, ook al verzorg je hem nog zo goed. Tot op zekere hoogte heb je hier wél invloed op als baasje zijnde. Zoals zorgen voor voldoende beweging, goede voeding, mentale gezondheid. Dat leer ik je allemaal in het e-book, zodat het daar in elk geval niet aan zal liggen. Cavia’s kunnen rond de 8 jaar worden, maar worden in de praktijk vaak maar 4-5, vaak vanwege matige verzorging. Laten we dat gemiddelde oprikken!
Dat klopt! Vind je het fijner om alles los op te zoeken op internet, weet je zelf goed welke informatie wel en niet te vertrouwen is, dan is dit e-book wellicht niet voor jou. Maar anderen vinden het fijn om alles bij elkaar te hebben en hebben graag de zekerheid dat de informatie van goede kwaliteit en betrouwbaar is.
Nee. Ik denk ook niet dat ik alles over cavia’s weet. Wel heb ik jarenlange ervaring, veel onderzoek gedaan en volg eind januari een cursus bij cavia-expert Bernice Muntz om mijn kennis te dubbelchecken. Ik weet precies hoe je als beginnend baasje zorgt voor de basisbehoeften van je cavia’s, om te voorkomen dat ze door verkeerde verzorging onnodig ongelukkig zijn of onnodig vroeg overlijden. Ik help je ook de juiste keuze te maken voor benodigdheden, zoals een geschikt hok, goede voeding en veilige accessoires.
Ik ben Simone, 29 jaar en woon met mijn 3 cavia’s en 2 honden in Arnhem. Ik ben opgeleid als webdesigner en heb mijn eigen webdesign-bedrijf met SuperTiny. Hoewel dat werk superleuk is, ligt mijn echte passie bij dieren. Ik kan me enorm opwinden over dierenleed en wil er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen. Onder andere dus door deze website over cavia’s. Door te zorgen dat mensen zichzelf goed kunnen inlezen vóór de aanschaf, worden minder impulsaankopen gedaan, worden cavia’s gelukkiger & ouder, en raken opvangen minder snel vol.

Zelf heb ik al jaren cavia’s en heb ik voor mijn afstudeerproject op de kunstacademie een prototype gemaakt voor deze website. Daarvoor heb ik toen ontzettend veel onderzoek gedaan naar caviawelzijn, aanschaf, verzorging en broodfok. Eind januari volg ik een cavia-cursus bij Bernice Muntz, dé cavia-expert. Met die cursus wil ik mijn eigen kennis dubbelchecken en bijleren, zodat ik het e-book nóg beter en betrouwbaarder kan maken.